سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مکان های دیدنی استان کردستان

زیباترین مکان های دیدنی کردستان که مجذوب آن‌ ها خواهید شد!

یکی از استان هایی که برای سفر رفتن می تواند گزینه خیلی خوبی باشد استان کردستان می باشد. این استان از جاذبه های گردشگری بسیاری برخوردار است و بهترین روستاهای گردشگری در این استان قرار دارد.از طبیعتی بسیار سرسبز دارد و آب و هوای آن مطبوه و کوهستانی می باشد. استان کردستان یکی از استان های ایران است که شهر سنندج مرکز آن می باشد. این استان در قسمت برغی کشور قرار دارد و با کشور عراق هم مرز می باشد. در هر فصلی زیبایی خاص خود را دارد در بهار طبیعیتی سبز، در تابستان محیطی پر از گلها و درختان سبز، در پاییز جنگلی زرد و رنگی با طیف نارنجی بسیار زیبا و در زمستان پر از برف که در بعضی از مناطق آن در تابستان نیز وجود دارد. در این مطلب به مکان های دیدنی کردستان می پردازیم پس با ما همراه باشید.

مسجد جامع سنندج

در استان کردستان مسجدی بسایر معروف وجود دارد دارد که در دسته آثار تاریخی به حساب می آید. این مسجد از آثار به جا مانده دوران قاجار و در دوران فتحلی شاه و به دستور والی کردستان ساخته شده است.  برای ساخت آن از کاشی های فیروزه ای رنگ استفاده کرده اند. یکی دیگر از ویژگی هایی این مسجد زیبا قرینه سازی آن است. دارای ستون، کتیبه، شبستان و پنجره های زیبایی می باشد و در ضلع شمالی خیابان امام قرار دارد.

 

مسجد جامع سنندج

 

مجموعه تفریحی فرهنگی آبیدر

سنندج از مناطق کوهستانی کشور می باشد به همین دلیل دارای مناطق دیدنی و تفریحی بسیاری است. از مناطقی که سالیانه گردشگران زیادی را به خود جلب می کند مجموعه تفریحی فرهنگی آبیدر می باشد که آن را  در دامنه کوه آبیدر ساخته اند. ابیدر یک کلمه کردی است و به معنای مکانی است که آب فراوانی در آن جاری است. به این دلیل این مکان را اینگونه نام گذاری کرده اند زیرا چشمه های آب فراوانی از این کوه جاری می شود. مجموعه تفریحی آبیدر در بخش غربی شهر و در بین کوه های آبیدر قرار گرفته است.

پوشش گیاهی بسیار زیبایی دارد و دارای تعدادی باغ و چشمه می باشد از این رو به این منطقه را پارک کوهستانی نام گذاری کرده اند. از کوه های کوچک و بزرگ تشکیل شده است که ارتفاع آن ها 2/250 و 2/350 است. وقتی به باای این کوه می روید می توانید تمام شهر را در زیر پای خود احساس کنید و شاهد زیباترین صحنه باشید.

مطالب برگرفته از سایت گزینگ کالا

بازار سنندج

هر شهری بازار مخصوص به خود را دارد. بازار یکی از قسمت های مورد علاقه هر خانمی است و به هر شهری که بروند حتما به آن سر می زنند. رفتن به بازار های قدیمی احساس خیلی خوبی به افراد منتقل می کند و این مکان ها حس بهتری دارد. بازار سنندج نیز به دلیل  قدمت زیادی که دارد از آثار تاریخی استان کردستان به حساب می آید. این بازار را در دوره صفویه ساخته اند و با الهام از میدان نقش جهان آن را به شکل مستطیل در آورده اند. بازار های دیگر ایران به صورت خطی ساخته شده اند و بر عکس بازار تاریخی سنندج می باشند.

 

بازار سنندج

 

عمارت آصف در سنندج (خانه کرد)

از زیباترین جاهای دیدنی که پیشنهاد می شود حتما به آن جا بروید عمارت آصف یا خانه آصف می باشد. ساخت این مکان زیبا نیز به دوران صفویه بر می گردد و به آن خانه کرد نیز گفته می شود. این عمارت نشان دهنده نماد و هویت فرهنگی مردم کرد است و از با ارزش ترین آثار فرهنگی و تاریخی استان کردستان به حساب می آید. فردی به نام آصف اعظم این مکان را ساخته است که در دوره های عدی یعنی قاجار و پهلوی قسمت های دیگری به این مکان اضافه کرده اند. دارای گچ بری های زیبا، مقرنس و معماری های بی نظیری می باشد.

حمام خان سنندج

در استان سنندج جای دیدینی زیبایی وجود دارد که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. حمام خان سندج که در ظلع شمالی بازار سنندج و در جنب مسجد داروغه این شهر قرار گرفته است می باشد. این حمام قدمت زیادی دارد و به سال 1220 و زمان حاکمیت امان الله خان اردلان والی کردستان بر می گردد. این بنا در زمان حکومت فردی به  نام فرهاد میرزای معتمدالدوله که عموی ناصرالدین شاه بود در سال 1295 هجری شمسی بازسازی شد. در قسمتی از حمام خان سندج کتیبه هایی یافت می شود که با آهنگری های ظلع های جنوبی و شمالی سکو های حمام سرد تزئین شد هاست که مین نکته  نشان دهنده یه مرمت در سال 1295 می باشد.

عمارت سالار سعید (موزه ی سنندج)

به عمارت سالار سعید موزه سنندج نیز گفته می شود که یکی از ساختمان های تاریخی شهر سنندج به حساب می آید. این بنای تاریخی در خیابان امام واقع شده است که در ان از اجسام تاریخی استان سنندج و شهر های اطراف نگهداری می شود. ملا لطف الله شیخالسلام سفارش ساخت عمارت سالار سعید را  داده است. این عمارت در حال حاضر به دو بخش تبدیل شده است که بخشی از آن به اداره فرهنگ واگذار شده شده است.

 

عمارت سالار سعید (موزه ی سنندج)

 

کلیسای سنندج

در شهر سنندج کلیسایی برای اقوام دیگر ساخته شده است که ساخت آن به دوره قاجار بر می گردد. این کلیسا را در سال 1378 به عنوان آثار ملی ثبت کرده اند. کلیسا را در یک محله به نام اغه زمان که محل مسیح نشین ها سنندج بوده است ساخته اند. این کلیسا را به سبک اصفهانی و تلفیقی از نماسازی بومی ساخته اند و دارای طاق نما و ستون های آجری می باشد. نقش هایی در ساخت این کلیسا به کار برده اند که دارای گل لوتوس و ترنج است که نشان دهنده این است این کلیسا را استادان سنندجی ساخته اند. داخل این کلیسا قناتی وجود دارد که فعال می باشد و آب نمایی در داخل حیاط قرار داده اند.

عمارت خسرو آبادی

در شهر سنندج عمارت دیگری وجود دارد که به ان عمارت خسرو آبادی می گویند که زیر بنای آن 6000 متر مربع می باشد. این عمارت را در دوران قاجار و در سال 1223 هجری قمری و به دستور حاکم وقت کردستان امان الله خان اردلان والی ساخته اند. عمارت خسرو آباد از بخش های مختلفی تشکیل شده است که یکی از آن ها قصر سلطنتی در قسمت غربی می باشد. بخش های دیگر این عمارت شامل ایوان وغلام گردش ها در سمت شرقی، حمام، اتاق، دربان و خدمتکاران است. یک باغ زیبا در داخل عمارت قرار دارد و درون این باغ کتیبه ای وجود دارد که نام فتحعلی شاه قاجار و امانالله خان حک کرده اند. 

مسجد دارالاحسان سنندج

در شهر سنندج مسجد دیگری وجود دارد که به آن مسجد دارالاحسان یا مسجد جامع گفته می شود. این مسجد از با ارزش ترین جاهای دیدنی شهر سنندج د رقسمت مذهبی به حساب می آید و مردم علاقه زیادی به دیدن آن دارند.دستور ساخت این مسجد را امان الله خان اردلان والی و در زمان  فتحعلی شاه قاجار و توسط اسالله اردلان ساخته شده است. این مسجد را روی خرابه های مسجد دوران صفویه ساخته اند.

پل قشلاق

استان کردستان جاهای دیدنی بسیاری دارد که یکی از آن ها پل قشلاق نام دارد و آن را روی رودخانه ای به نام قشلاق ساخته اند که به  دوران صفویه وزندیه مربوط می شود. این پل دارای 6 دهاه بوده و طول آن 78 متر و عرض آن 3 متر می باشد. پل قشلاق را به صورت خط مستقیم ساخته اند و ا زمحکم ترین پل ها به حساب می آید.

 

پل قشلاق

 

جاهای دیدنی مریوان

میرسیم به قشنگترین شهر گردشگری استان کردستان که طبیعیتی بی نظیر دارد و در ماه اردیبهشت این زیبایی چند برابر می شود. مریوان از بهترین شهر های ایران است و با هر با ررفتن به این شهر باز هم دوست دارید بار دیگر به آن جا بروید. این شهر زیبا دارای مکان های دیدنی دریاچه زریوار، دشت بیلو، آبشار گویله، تالاب زریوار و پل تاریخی گاران می باشد. در ادامه مطلب به توضح هر یک از این مکان ها می پردازیم.

دریاچه زریوار

از قشنگ ترین دریلچه های ایران که در سال  1389 به آثار ملی ایران نیز اضافه شده است دریاچه زریوار می باشد. این دریاچه بی نظیر علاوه بر زیبایی که دارد بزرگترین چشمه آب شیرین جهان است. این دریاچه نکته جالبی که دارد این است که آب آن از هیچ رودخانه ای تامین نمی شود و آب دریاچه از چشمه های جوشان کف دریاچه و آب شدن کوه های اطراف به دست می آید. از تفریحات آبی این دریاچه ماهیگیری، قایق سواری، پیاده روی و داخل چادر ماندن در کنار آب می باشد کهحس هیجان انگیزی دارد.

اگر می خواهید در کنار دیدن دریاچه به تفریحات نیز بپردازید در کنار دریاجه یک مجتمع ساحلی قرار دارد که می توانید برا یگردش خود از آن استفاده کنید. دارای رستوران، فروشگاه، پارک جنگلی، پارکینگ و فروشنده های محلی که صنایع دستی زیبایی ارائه می دهند. در این دریاچه می توانید هم از قایق های موتوری و هم قایق های پدالی برای تفریحات خود استفادهکنید.

 

دریاچه زریوار

 

تالاب زریوار

 تالاب زریوار که د رزبان شیرین کردی به آن زریبار نیز گفته می شود در 3 کیلومتری شهر مریوان قرار دارد و از جاهای دیدینی این شهر زیبا می باشد. این تالاب به محل مهاجرت پرندگان برای جوجه آوری تبدیل شد هاست و به یکی از پناهگاه های حیات وحش تبدیل شده است. تالاب زریوار نیز آب آن شیرین  می باشد. آبی که به این تالاب می ریزد از طریق آب باران،چشمه های کف تالاب و آب های سطحی می باشد. از آب این تالاب در بعضی مواقع برای کشاورزی نیز استفاده می شود. این تالاب به دریاچه زریوار متصل است که با پیوستن به رودخانه مریوان که به سمت جنوب جاری می شود و رودخانه مریوان نیز با پیوستن به چند رود دیگر باعث شکل گیری ردخانه ای به نام سیروان می شود.

پل گاران

در جایی که رودخانه وجود دارد دیدن پل برای عبور و مرور خیلی عادی است. پل گاران نیز از آن پل هایی است که برای ارتباط راحتر مردم و رفت و آمد حیوانت اهلی ساخته اند و تا سال 1320 از آن استفاده می کردند. این پل رادر دوران ساسانیان ساخته اند و در دوران صفویه ان را بازسازی کردند. برای ساخت این پل از موادی چون سنگ، ساروج و آجر استفاده کرده اند.

آبشار گویله

استان کردستان دارای چشمه، رودخانه و آبشار های زیادی می باشد و همه آن ها زیبایی خاصی دارند. در بین آبشار های زیبای استان کردستان و شهر مریوان می توان به آبشار گویله اشاره کرد. این آبشار د ر20 کیلومتری مریوان که به روستای با همین نام یعنی گویله قرار دارد. آبشار گویله از ارتفاع 50 متر و یا بیشتر برخوردار است که وقتیاز این جاده عبر می کنید می توانید شاهد این آبشار زیبا باشید.

 

آبشار گویله

 

دشت بیلو

در نزدیکی شهر مریوان دشتی زیبا قرارد دارد که طبیعت آن بی نظیر می باشد بسیار سرسبز است و دارای چشمه های متنوعی دارد. از دشت های این منطقه در زمان های قدیم برای کاشت برنج استفاده شده است. بیلو نام روستایی در قسمت مرزی شهر مریوان است و با توجه به شرایط آب و هوایی مناسبی که دارد دارای گونه های مختلفی از گیاهان و لک لک ها می باشد. فصل بهار تا اواخر تابستان محل حضور لک لک ها می باشد. بنابراین اگر می خواهید از این طبیعت با حضور لک لک ها لذت ببرید می توانید در این فصل ها به ان جا بروید. دشت بیلو در بین جنگل های شهر مریوان به زیباترین جاهای گردشگری تبدیل شده است.

جاروبرقی صنعتی کسری مدل پاندا 3600 وات

جارو برقی  صنعتی کسری مدل پاندا دارای کالسکه چرخدار با قابلیت حمل و نقل آسان و برای راحتی کار فراهم شد هاست. از دو موتور بر خوردار است و دارای ضمانت 12 ماهه می باشد و می توانید تا 120 ماه از خدمات پس از فروش آن استفاده کنید. کابل این جارو برق طولانی بوده و 8 متر می باشد که کار شما را بسیار راحت کرده است. لوله خرطومی جارو برقی نیمه صنعتی کسری 2.5 متر است و وزن آن نیز 16.9 کیلوگرم می باشد. برای اطلاعات بیشتر و خرید این محصول عالی می توانید بر روی جاروبرقی نیمه صنعتی کسری مدل پاندا بزنید.

 

جاهای دیدنی و جاذبه های اورامانات

در ادامه ی این وبلاگ به بررسی مکان های دیدنی و جاذبه های گردشگری  اورامانات که بخش زیبایی از استان کردستان است می پردازیم. به شما توصیه می کنم اگر به این استان می روید حتما به منطقه زیبای اورامانات بروید. اورامانت خود نیز دارای جاهای دیدنی می ابشد که در ادامهبه بررسی هر یک می پردازیم.

آیین ها و مراسم مشهور کردستان

استان کردستان نیز مانند هر استان و شهری دارای مراسمات مخصوص به خود است که هر ساله به دلیل این مراسمان گردشگران زیادی برای دیدن این مراسمات به آن جا میروند. در ادامه به بررسی هر یک از این مراسمات می پردازیم.

پیرشالیار: در روستای اورامان تخت هر ساله مراسمی برگزار می شود که به آن پیر شالیار گفته می شود. پیر شالیار نوعی شادی و جشن است که در 3 روز از نیمه اول زمستان هر سال انجام می شود. این آرامگاه برای مریدان شیخ عبدالقادر گیلانی بوده و در بخش انتهای جاده اورامانات تخت قرار دارد. مراسم پیر شالیار را در هر ساله در دومین ماه یعنی بهمن ماه برگزار می شود. درست است که مراسم را به اسم عروسی می شناسند اما در اصل مراسم یک مراسم تاریخی مذهبی می باشد. دراین مراسم دف زنی، دعا خوانی، شب نشینی، خوردن یک آش مخصوص و قربانی کردن دام انجام می شود.

مراسم کومسای

اردیبهشت ماه از بهترین ماه ها برای رفتن به سفر است و بیشتر مردم در این ماه ها به استان کردستان و اورامان می روند. در 15 اردیبهشت هر سال مراسم کومسای برگزار می شود. کومسای مراسمی است که طبق عقاید مردم اورامان برگزار می شود و قدمت این مراسم به 1000 سال پیش بر می گردد. این مراسم به این دلیل برگزار می شود که یکی از مریدان پیر شالیار که درویش گومار نام داشته به ملات پیر شالیار می رود. دلیل این ملاقات کم بودن شیر دام هایش بوده است و پیر شالیار ربا یاین مشکل راه حلی ارائه می دهد. پیر شالیار می گوید که به آرامگاه درویشی برود و د رنزدیگی مزار باید قطعه سنگی را ببرد و مشک دام های خود ببندد تا شیرشان دوباره زیاد شود. در پایان این مراسم نیز تخته سنگی را برش می دهند و به عنوان تبرک با خود می برند. 

پتوشور 30 کیلویی افشار مدل آبساران

پتوشور 30 کیلویی افشار موتور آن گیربکسی و از نوع ژن استار می باشد. این پتوشور برای مصرف خانگی مناسب است و م یتوانید پتو های تک نفره را به راحتی در آن بزارید و بشورید. مخزن این پتوشور 60 لیتر می باشد و از جنس بدنه بسیار محکم که از استیل می باشد برخوردار است. به دلیل اینکه بدنه آن استیل ضد زنگ است و در برابر هر گونه زنگ زدگی بسیار مقاوم است. از ضمانت 18 ماهه برخوردار است و می توانید از خدمات پس از فروش آن استفاده کنید. برای خرید راحت این محصول می توانید به لینک زیر سر بزنید.

سنگ نبشته ی اورامان

از جاهای دیدنی اورامان کمی توان به سنگ نبشته اشاره کرد که به آن کتیبه تنگی ور نیز می گویند. این کتیبه  دارای نقش برجسته ای می باشد که به تمدن آشور بر می گردد و به خط میخی نوشته شده است. این سنگ بر روی کوه زینانه حجاری شده یککتیبه باستانی است و در اسقند سال 1380 آن را به آثار ملی تغییر دادند. در این منطقه روستایی با نام یوزیدر وجود دارد که این سنگ در آن جا ایجاد شده است. سنگ نبشته در 45 کیلومتری شمال غربی کامیاران و در یک کیلومتری غرب روستای تنگی ور قرار گرفته است.

 

سنگ نبشته ی اورامان

 

منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو

در استان کردستان و منطقه زیبای اورامانات منطقه حفاظت شده ای وجود دارد که در نزدیکی شهر مریوان، کامیاران و سروآباد کردستان قرار گرفته است. نام این منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو است که با کردستان کشور عراق هم مرز می باشد. قسمتی از این منطقه حفاظت شده در استان کرمانشاه قرار دارد. این منطقه حفاظت شده دارای 117 گونه پرنده، 23 گونه پستاندار، 242 گونه گیاهی و 17 گونه خزنده را شناسایی کرده اند. این منطقه دارای جنگل انبوهی از بلوط می باشد و دارای حیواناتی مانند سایه گوش،خرس قهوه ای، کرکس، بز پلنگ و عقاب طلایی می باشد.

آبشار بل

در اورامانت آبشاری بسیار زیبا وجود دارد که نام آن بل است. این آبشار با فشار زیادی از شکاف یک کوه بیرون آمده و چهره زیبایی به این منطقه بخشیده است. در کنار این آبشار و به وسیله آن دریاچهای شکل گرفته استکه در آن قایق سواری نیز می کنند. این آبشار زیبا در 2 کیلومتری روستای هجیج قرار گرفته است و آب این آبشار به رودخانه سیروان منتهی می شود و بعد از آن وارد کشور عراق می شود. اگر می خواهید به دیدن این آبشار زیبا بروید می توانید از طریق دو راه که شهر های پاوه و مریوان می باشد  اقدام کنید.

چشمه بل

چشمه ای در این منطقه قرار دارد که ا زکوه های شاهو سرچشمه می گیرد و آبریز اصلی آن در استان کرمانشاه قرار دارد. نام این چشمه زیبا چشمه بل می باشد که یکی از پر آبترین چشمه هاهی هورامان و غرب کشور ایران به حساب می آید. این چشمه زیبا در 2 کیلومتری روستای زیبای هجیج قرار گرفته است و با شهر پاوه و رود خانه سیروان فاصله کمی دارد.

جاهای دیدنی کردستان بانه

خوب نوبتی هم باشه نوبت شهر زیبا و تجاری بانه است که تقریبا از تمام نقاط ایران برای دیدن این شهر و خرید می آیند. شهر بانه یک شهر مرز نشین است که با کشور عراق همساه است و بیشتر محصولاتی که د راین شهر به فروش می رسند از طریق این کشور عراق وراد می شود. این سهر در 20 کیلومتری نوار مرزی ایران با عراق، 60 کیلومتری جنوب غربی سقز و 70 کیلومتری جنوب شرقی سردشت قرار دارد. شهر بانه با شهرهای سردشت، سقز، مریوان و کردستان عراق همسایه است و از طریق جاده ای می توانید به راحتی به آنجا سفر کنید. جنگل های انبوه زیادی که از بلوط تشکیل شده است را دارا می باشد.

بانه یک نام کردی و به معنی بام می باشد. به این دلیل آن را بانه نام گذاری کرده اند زیرا از نظر موقیعت و ارتفاع آن از سطح دریا است. دارای روستاهای دیدنی دول ارزن، غار شوی، دریاچه سد بانه و تفریحگاه سورین می باشد.

جنگل‌ های بانه

من عاشق طبیعت جنگل های بانه هستم واقعه طبیعتش خیره کننده ست و تا این منظره زیبا را نبینید باور نمیکنید. شهر بانه دارای جنگل های انبوهی است  که در زاگرس شمالی و استان کردستان واقع شده است. اگر بخواهیم به پوشش های گیاهی این جنگل ها اشاره کنیم می توانیم به زالزالک وحشی، گلابی وحشی، بنه، مازودار، برودار، و کیکم را نام ببریم. بیشتر پوشش گیاهی و درختان جنگل های بانه را درختان بلوط تشکیل می دهند که در فصل پاییز به رنگ های زرد و قرمز تبدیل می شوند و زیبایی این منطقه چند برابر می شود. درسال های اخیر مساحت جنگل های بانه را 50 هزار هکتار تخمین زده اند. دامنه غربی کوه های گردنه خان مرز شرقی جنگل های بانه به حساب می آید.

 

جنگل های بانه

غار کرفتو

شاید اسم غار کرفتو را زیاد شنیده باشید و می دانید که یکی از آثار باستانی استان کردستان می باشد. این غار زیبا در شرق شهر سقز قرار گرفته است. غار کرفتو به وسیله دست و طبیت کنده شده و کتیبه هایی که در آن وجود دارد که قدمت آن ها به پیش از تاریخ بر می گردد. در میان این کتیبه ها یک کتیبه یونانی وجود دارد که بر روی سر در طبقه سوم قرار دارد. در این غار نقاشی هایی وجود دارد که از حیوانات، انسان و گیاهان کشیده اند.

منطقه حفاظت شده عبدالرزاق

منطقه ای حفاظت شده وجود دارد که مساحت آن 44 هزار هکتار می باشد. این منطقه حفاظت شده از جاهای دیدنی کردستان اورامان تخت که در شرق شهرستان سقز قرار به حساب می آید. دارای 17 گونه پستاندار و 80 نوع پرنده وجود دارد. از جانورانی کمیاب برخوردار می باشد که عبارتند از عقاب طلایی، قوچ، قرقی، لک لک، مرغ حق، شغال، هما و میش. این منطقه زیبا حفاظت شده دارای گیاهان کم نظیری نیز می باشد که می توان به مرزه، بادام وحشی، میخک، کما و گون اشاره کرد.